Italijani u Fabriku sira u Jagodini ulažu pet miliona evra

Kompanija "Dalla Valentina" iz Verone, koja godišnje preradi 73.000 tona mleka, u izgradnju Fabrike za preradu mleka i proizvodnju sira u Jagodini investiraće pet miliona evra. Ova, jedna od najvećih fabrika sira u Italiji, koja dnevno proizvede 2.600 kilograma sira koji na tržište izlaze nakon 16 meseci zrenja, odluku o izgradnju fabrike u Jagodini donela je pre nekoliko meseci, a potvrdila prilikom posete poljoprivrednika Srbije Veroni polovinom maja. Ovo nije jedini italijanski investitor koji će graditi fabriku u Jagodini, jer do sada su potpisana tri ugovora o izgradnji i 'Dalla Valentina' će biti četvrta". Narednih dana dolaze još dva investitora iz Italije sa kojima je u načelu dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji.

Italijani u Fabriku sira u Jagodini ulažu pet miliona evraKompanija "Dalla Valentina" iz Verone, koja godišnje preradi 73.000 tona mleka, u izgradnju Fabrike za preradu mleka i proizvodnju sira u Jagodini investiraće pet miliona evra, izjavio je danas vlasnik ove italijanske firme Ezio Valentina.

Ova, jedna od najvećih fabrika sira u Italiji, koja dnevno proizvede 2.600 kilograma sira koji na tržište izlaze nakon 16 meseci zrenja, odluku o izgradnju fabrike u Jagodini donela je pre nekoliko meseci, a potvrdila prilikom posete poljoprivrednika Srbije Veroni polovinom maja. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma je istakao da "ovo nije jedini italijanski investitor koji će graditi fabriku u Jagodini, jer do sada su potpisana tri ugovora o izgradnji i 'Dalla Valentina' će biti četvrta".

Narednih dana dolaze još dva investitora iz Italije sa kojima je u načelu dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji, najavio je Marković, koji je bio domaćin i u pratnji Valentina prilikom zajedničke posete nekim poljoprivrednim domaćinstvima Jagodine.

"Jedini sam političar u Srbiji koji poljoprivredne proizvođače ne obilazim samo u izbornoj kampanji", rekao je Marković.

"Nisam u štali kod poljoprivrednika samo kada je predizborna kampanja i zato želim da pozovem sve političare da ne budu kabinetski, već da izađu iz svojih kancelarija i vide šta su problemi građana i poljoprivrednih proizvođača i da zajedno rešavamo njihove probleme", rekao je Marković.

On je ocenio da od Fabrike za preradu mleka i proizvodnju sira koju će u Jagodini graditi "Dalla Valentina" neće korist imati samo poljoprivrednici Jagodine, već iz još oko 15 opština.

Veliki broj poljoprivrednika, kojima su zbog loših tržišnih prilika, niske otkupne cene i neredovnih isplata premija, štale ostale prazne, sigurno će, izgradnjom ove fabrike, nabaviti krave muzare i nastojati da njihove porodice budu veliki proizvođači mleka od čega će moći da žive, ocenio je Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik